Turkin kieli


Turkin kieli kuuluu turkkilaisiin kieliin ja sitä puhutaan Turkin lisäksi laajalti myös Kyproksella, Bulgariassa, Kreikassa ja Iranissa. Äidinkielenään turkkia puhuvia asuu Turkissa n. 60 miljoonaa. Turkin kurdeille turkinkieli on usein toinen kieli.

Suomen kielellä ja turkin kielellä on myös yhteisiä piirteitä, kuten agglutinoivuus, vokaalisointu ja kieliopillisen suvun puute. Myös turkissa on paljon jälkilliitteitä, muttei juurikaan luontaisia etulitteitä, kuten suomessa. Turkin sanajärjestys on subjekti–objekti–verbi ja eroaa siinä hieman suomalaisesta. Sekä suomi että turkki ovat foneettisia kieliä eli kieltä lausutaan kuten sitä kirjoitetaan. Turkin kielessä löytyy muutamia aakkosia joita ei muissa kielissä tunneta, kuten ş, ç ja ğ. Viimeksi mainittu  ğ jätetään kuitenkin poikkeuksellisesti lausumatta, jolloin se yleensä pidentää edeltävää vokaalia.

Turkin kielen opiskelu

Turkin kieltä voi opiskella Työväenopistossa, joillain Avoimen yliopiston kursseilla sekä tietysti itsekseen tai yksityisopettajan kanssa. Turkissa kursseja tarjoaa useat koulut. Kurssit Turkissa ovat yleensä 3-8 oppilaan ryhmiä ja kursseja on sekä iltaisin että kokopäiväisiä tai viikonloppuihin sijoittuvia. Kurssien hinta vaihtelee mutta esimerkiksi yhden ”tason”  suorittaminen voi olla keskimäärin 600euroa.

Lomaopas antaa vinkkejä Turkin kielen opiskeluun kursseilla ja itsenäisesti

Turkinkielen käännöstoimisto

Copypanthersin käännöstoimisto tarjoaa käännöksiä ja tulkkeja useille eri kielipareille, mukaanlukien suomi-turkki-suomi. Käännöstoimistomme on erikoistunut skandinaavisiin kieliin mutta tekee paljon käännöksiä myös esim. ranskaksi ja saksaksi. Käännöstoimistomme sijaitsee Istanbulissa joten turkinkieli on luonnollinen osa kielivalikoimaamme ja meillä on sekä suomalaisia että turkkilaisia kääntäjiä jotka tekevät käännöksiä omalle äidinkielelleen. Käännöstyöt myös oikoluetaan ja tarkistetaan ammattilaisten toimesta jolloin voit olla varma että tulos on laadukas. Käännösprojekteillamme on aina 100% tyytyväisyystakuu ja projektipäällikömme tekevät yhteistyötä kanssasi parhaan mahdollisen lopputuloksen aikaansaamiseksi. Luotettava turkinkielen käännöstoimisto erilaisiin käännöstöihin, oikolukuun tai tulkkaukseen.

- www1 - new2 - www1 - new2