Turkin valuutta on turkin liira(TL)


Turkin valuutta on liira. Liiran seteleitä on seuraavissa arvoissa;  5, 10, 20, 50, 100 ja 200. Kolikoita on 1, 5, 10, 25 ja 50 kuruşin arvoisia, sekä 1 liira. Yksi liira on 100 kuruşia.

Vaihda rahaa Turkissa

Turkin liiroja saat vaihdettua jo Suomessa rahanvaihtopisteissä kuten Forex tai lentokentällä vastaavissa paikoissa. Turkissa löydät rahanvaihtopisteitä myös jo lentokentältä ja tiheästi myös turistialueilta. Exchange-liikkeiden veloittamat kustannukset sekä kurssi vaihtelevat joten voit tehdä pientä vertailua ennen kuin päätät missä vaihdat. Osassa Turkin turistialueen liikkeitä sekä hotelleissa käyvät myös eurot ja dollarit, mutta vaihtorahan saat liiroina.

Nosta rahaa automaatista

Turkissa voit nostaa rahaa luottokortillasi helposti automaatista. Automaatteja löytyy paljon sillä jokaisella pankilla on omansa. Pankkiautomaatit palvelevat myös englanniksi  ja osa esim. saksaksi tai ranskaksi. Tarkistathan kuitenkin ennen lomaa pankiltasi, paljonko rahan nosto luottokortillasi maksaa ulkomailla, yleensä oankki veloittaa pari euroa tai prosenttia tililtäsi noston yhteydessä. Automaateilla käyvät tunnetut luottokortit sekä monissa myös Visa Electron.

Luottokortti Turkissa

Luottokortit käyvät Turkissa hyvin samoin kuin esim. Muualla etelä-euroopassa. Pienissä kaupoissa saatat tarvita kuitenkin käteistä, ja taksit hyväksyvät vain käteistä – eli muutama seteli ja kolikko kannattaa pitää aina mukana. Visa Electron käy myös useimmissa kaupoissa ja monissa pankkiautomaateissa, mutta yksistään sen varaan ei lomaa kannata jättää.

Liiran arvo

Turkin liira on suhteessa euroon nyt (11-5-2011) 1.00 EUR = 2.26863 TRY.


- www1 - new2 - www1 - new2